10 meest gemaakte fouten in huidverzorging
17 mei 2023 

10 meest gemaakte fouten in huidverzorging

Ik gebruik geen make-up. Dan hoef ik mijn huid toch niet te reinigen?


Mensen die mij kennen en volgen geloven meteen als ik zeg dat dit een echte opmerkingen/ vraag is geweest.  Ik snap het ergens ook wel want op school krijg je dit niet mee en als je "ouders" thuis hun huid niet verzorgen of überhaupt een creme smeren is het heel logisch om zo te reageren. 

Met deze blog wil ik je het belang van huidverzorging meegeven want het is belangrijker dan je denkt. 

Wat is huidverzorging?

Huidverzorging is het verzorgen en verzorgen van je huid om je huid gezond en stralend te houden. Het betekent dat je je huid continue moet hydrateren, beschermen en verzorgen. Er zijn veel verschillende manieren om je huid te verzorgen, zoals het gebruik van een goede moisturizer, het regelmatig reinigen van je huid en het gebruik van andere producten. Er zijn ook veel manieren om je huid te beschermen tegen de zon, zoals het gebruik van een goede zonnebrandcrème en het dragen van een hoed of pet. Het is echt zó belangrijk om je huid goed te verzorgen, want het is het grootste orgaan van je lichaam en het beschermt je tegen allerlei schadelijke invloeden van buitenaf. Door je huid goed te verzorgen, kun je er zelfs jaren jonger uit zien! Je zult je er veel beter door voelen, omdat je zelfverzekerder bent. Je kunt ook ziektes en problemen voorkomen door je huid goed te verzorgen

Waarom is het belangrijk?

Nou, het is echt essentieel om de gezondheid van je huid te behouden. Door goed voor je huid te zorgen, kun je problemen zoals acne, littekens en een oneven huidstructuur voorkomen. En als je dat doet, zul je er jarenlang stralend uitzien! Er zijn verschillende manieren om je huid te verzorgen. Het begint met het kiezen van de juiste producten. Kies altijd producten die je huidtype aanvullen. Er zijn ook veel verschillende ingrediënten die je huid gezonder zullen maken. Kijk uit voor producten met te veel chemische ingrediënten, omdat ze je huid kunnen irriteren. Een goede verzorgingsroutine is ook belangrijk. Gebruik elke dag een cleanser om je huid te reinigen. Je zou ook een scrub of een exfoliant kunnen gebruiken om je huid te verwijderen, gevolgd door een toner om je poriën te verkleinen. Daarna kun je een vochtinbrengende crème gebruiken om je huid te hydrateren. Een gezonde levensstijl kan ook helpen om je huid gezond te houden. Eet veel gezonde voeding, drink veel water en krijg voldoende rust. Als je dat doet, zul je merken dat je huid er mooier uitziet. Huidverzorging is essentieel voor onze gezondheid. Door de juiste producten te gebruiken en een goede verzorgingsroutine te volgen, kun je jarenlang stralend uitzien!


Hier een Top 10 meest gemaakte fouten in huidverzorging 

1. Geen moisturizer gebruiken - Hydratatie is een belangrijk onderdeel van elke huidverzorgingsroutine. Gebruik daarom dagelijks een moisturizer om ervoor te zorgen dat de huid voldoende vocht krijgt. 

 2. Geen zonnebescherming gebruiken - Ook al is het niet zo warm, je moet altijd sunscreen gebruiken om de huid te beschermen tegen schade door de zon. 

 3. Te veel scrubben - Het is belangrijk om de huid regelmatig te scrubben, maar te veel scrubben kan de huid irriteren en uitdrogen.

 4. Slecht reinigen - Het is belangrijk om het gezicht twee keer per dag grondig te reinigen, maar het is ook belangrijk om milde producten te gebruiken die de huid niet uitdrogen. Je kunt er makkelijk voor kiezen om 1 x per dag een double cleansing toe te passen, het verschil is direct voelbaar! Ik pa double cleansing toe in de avond.

5. Niet regelmatig exfoliëren - Exfoliëren draagt bij aan een gezondere huid. Maak daarom een keer per week een exfoliërend masker of scrub. Je kunt tegenwoordig zelfs kiezen voor een milde form van fruitzuur behandelingen, ideaal! Ik gebruik deze van AHA/BHA variant en merkt tot 3 dagen na de peeling dat mijn huid lekker aan het werk is. Het maakt de huid zichtbaar en voelbaar glad.

 6. Te veel producten gebruiken - Het is beter om met een paar krachtige producten te werken dan een heleboel verschillende producten te gebruiken die misschien niet bij elkaar passen. Ik heb door de jaren heen verschillende producten gebruikt en kreeg eerlijk waar nooit het advies huidverzorgingssetjes te kopen… Niet eens het advies een tonic te gebruiken. Focus ligt bij een Douglas of ICI paris volgens mij echt bij het promoten van het merk waar zij als verkoper zelf een gratis product krijgen. Heel frustrerend! Voor je het weet loop je met de duurste producten de deur uit en heb je alsnog niet het gewenste resultaat. 

7. Geen toner gebruiken - Toners helpen de huid te reinigen en in balans te brengen. Gebruik daarom na het reinigen een toner om de pH-balans van de huid te herstellen. Het haalt de laatste restjes vuil weg, verfiijnt te porien. Bij mensen die dagelijks worden blootgesteld aan “HEV light = blauw licht” van de mobiel, laptop of tv het dringende advies om producten te gebruiken met een HEV filter. Deze 2 producten zijn daar een goed en krachtig voorbeeld van. Restore Pro of White Age. 

8. Verkeerde producten gebruiken - De huidverzorgingsproducten die je gebruikt, moeten specifiek op jouw huidtype zijn afgestemd. Koop daarom alleen producten die geschikt zijn voor jouw huidtype. Laat je gerust adviseren door dames van bijvoorbeel Nutrimetics Nederland, zij worden hier echt voor opgeleid. Je kunt er ook voor kiezen om een live of online workshop bij te wonen waar je de producten lekker op je huid mag uitproberen. Via deze link kun je aangeven dat je hier interesse iin hebt. Vermeld wel je Woonplaats zodat er een adviseuse voor je wordt geselecteerd wanneer je een live workshop bij wilt wonen. 

9. Te veel of chemisch makeup - Makeup kan mooi zijn, maar het kan ook voor irritatie zorgen als het te dik is aangebracht. Gebruik daarom alleen zoveel als nodig is. Kies er bij voorkeur voor om minerale make-up te gebruiken. Tegenwoordig hoeft make-up ook echt niet duur te zijn maar je moet wel een beetje je best doen om gezonde make-up te vinden. Zelf ben ik fan van Serum foundations in de winter, zoals Air Flawless en Oil Free Foundation in de zomer omdat deze ook met warm weer goed blijft zitten.   

10. Besparen op een schoonheidsspecaliste of huidtherapeut - Als je problemen hebt met je huid, is het belangrijk om naar een professional te gaan voor advies en behandeling.Conclusie:


Het is superbelangrijk om een goede huidverzorgingsroutine te hebben. Met de juiste producten en technieken kun je de gezondheid van je huid behouden. 

Uit onderzoek is gebleken dat een goede verzorgingsroutine de jeugdigheid van je huid verlengt en het helpt om huidveroudering en andere huidproblemen te voorkomen. Ik wil je graag wat advies geven over hoe je de verkeerde fouten kunt voorkomen. Het is belangrijk om je huid elke dag te reinigen en te hydrateren. 

Vermijd agressieve reinigingsmiddelen en gebruik producten die speciaal voor je huidtype zijn ontwikkeld. Het is ook belangrijk om je huid te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. Gebruik een dagelijkse zonnebrandcrème met een SPF50 om je huid te beschermen tegen de schadelijke straling.  Mijn tip voor dagelijkst gebruik is Smart Shield SPF50.


Ik hoop dat dit je wat meer inzicht heeft gegeven in het belang van een goede huidverzorgingsroutine en hoe je de verkeerde fouten kunt voorkomen. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

Liefs,

Semia

Over de schrijver
Over Mij: Met meer dan vijftien jaar ervaring in de beautywereld ben ik niet alleen een gedreven professional, maar ook een fervent beoefenaar van mijn vak. Mijn expertise strekt zich uit van sales en marketing tot orthomoleculaire studies, waardoor ik een holistische benadering kan bieden bij het adviseren over huidverzorging. Missie: Mijn missie is duidelijk - mijn kennis delen en anderen helpen om succesvol te zijn in de huidverzorgingsindustrie. Als ervaren coach en mentor werk ik dagelijks in het veld, waarbij ik mijn expertise en ervaring deel met adviseuses om hen te ondersteunen bij het bereiken van hun doelen.
Reactie plaatsen