Feel Felt Found in de Beauty Branche
06 januari 2023 

Feel Felt Found in de Beauty Branche

"Feel Felt Found" is een oude, bekende techniek voor het veranderen van bezwaren naar een succesverhaal.

Ik begrijp dat u dat denkt, ik had precies hetzelfde echter na 1 behandeling op een workshop voelde ik al het verschil en was ik helemaal tevreden. Nu 17 jaar later nog steeds blij met mijn keuze en samen met mij duizenden klanten. 

OF

Ik begrijp dat een kuur een flinke uitgave is echter ook ik heb last van pigmentvlekken en weet als expert en ervaringsdeskundige dat het resultaat verbluffend is en jij je hierdoor beter gaat voelen. 


Dit is de theorie: ik snap het, had ik ook en look at me now!      

Ik doe nog even een stapje terug en vraag mij af of je het bezwaar bij je intro niet had kunnen wegnemen. Je introductie hoort namelijk alle bezwaren weg te nemen en dat heel makkelijk omdat alle klanten een anamneseformulier invullen. Of een huidanalyse formulier via Google Forms zoals in dit voorbeeld

Wanneer jij als (ervaren) specialiste weet (of denkt ) wat er aan zit te komen is het verstandig een natuurlijk script je eigen te maken.  

Dubbelcheck: Laat jij iedere klant een formulier invullen? Naast de belangrijke gezondheidsvragen is dit formulier ook jouw naslagwerk waar je altijd op terug kunt vallen. 

Vandaag is dit formulier onze “Bezwaren wegwerk tool”


VOORBEELD KLANT A

Welke producten gebruikt u op dit moment?

Reiniger

Nee

Tonic

Nee

Dag

Ja

Nacht

Nee

Serum

Ja

 

Welk merk gebruikt u op dit moment

Salonmerk

 

Parfumerie

 

Drogist

 

Overige

Lidl

 

Ben je tevreden over je huid?

 ( X ) Ja

 Nee 

Wat zou je aan je huid willen verbeteren?

(X)  Lijntjes

(X)  Stralender

(X)  Pigmentvlekken

(   )  Acne

 


Je hebt met dit voorbeeld hierboven een aantal bezwaren weg te nemen echter nog belangrijk is haar op haar gemak stellen zodat zij niet gelijk denkt dat je haar wat gaat “aansmeren”  

Reflecteer ook altijd naar jezelf. Wanneer je zelf iets wil kopen, wil je ook het beste en maximale uit je investering halen. Besef ook dat klant A nog helemaal niet overtuigd is van het feit dat huidverzorging überhaupt iets voor haar kan betekenen.  

We gaan deze klant van begin tot eind behandelen 

Ding dong… de deurbel 

Je heet je klant welkom en laat haar het formulier invullen, let op; DOE DIT!!!! Heel veel salons slaan dit over maar dan ben je echt een dief van je eigen portemonnee. Ze heeft aangegeven dat ze tevreden is maar jij vraagt alsnog wat zij zou willen verbeteren. 

Ik kom dit dagelijks in de praktijk tegen. Ze zijn "tevreden" echter hebben zij alsnog heel veel wensen. Jij bent de expert en geeft aan wat jij denkt aan deze huid te kunnen verbeteren. 

“ je hebt aangegeven in principe tevreden te zijn met de huid echter toch ook minder lijntjes en meer glow zou willen. Dit is zeker mogelijk echter wanneer ik kijk naar het gebruik van dagelijkse huidverzorgingsproducten mis ik wel hele belangrijke stappen. Wanneer jij bereid bent hier extra tijd in te investeren, ga jij er binnen een een aantal weken al profijt van krijgen.  

Zou jij hier blij van worden?  Vraag bevestiging. 

Wij gaan in ieder geval de huid nu een oppepper geven en tijdens de behandeling ga jij lekker genieten. Ik zal kort uitleggen wat ik gebruik, zodat je voelt hoe jij dit thuis ook kunt toepassen.  We gaan na de behandeling rustig kijken wat op dit moment jouw prioriteit is en waar jij in ieder geval mee kunt starten. De producten zijn natuurlijk en werken intenser en sneller, dus starten met een minimale toevoeging is voldoende en uitbreiden kan altijd. Zullen we lekker starten? 

Wat is hier nu gebeurd? Denk even hardop…. Eigenlijk wil jij dat je huid er beter uitziet en wanneer je resultaten wil, zul je betere  producten moeten gebruiken. Hoeveel producten je meeneemt ga ik niet benoemen maar dat je ergens mee gaat starten is duidelijk.  Ik ga er helemaal vanuit dat je producten meeneemt, dus aub goed opletten hoe ik deze gebruik zodat jij het thuis ook kunt toepassen. 

 Tijdens de behandeling, wederom benoemen wat je gaat doen. "Wanneer jij thuis je huid reinigt en verzorgt ben je uiteraard sneller klaar maar vandaag nemen wij lekker de tijd.  Neem zo ook het bezwaar weg van “ik heb geen tijd".

 Geef je tips mee en blijf herhalen want het blijft niet in 1 keer hangen. "roterend naar buiten toe, neem je hals altijd mee" 

“De reiniger gebruik je 2 x per dag, samen met de tonic” Maar vandaag gaan wij natuurlijk de huid eerst intensief scrubben zodat de dode huidcellen plaats maken voor nieuwe cellen. 

“Thuis hoef jij slechts 1-2 keer scrubben” Dit gaat ervoor zorgen dat jij de natuurlijk glow terugkrijgt, zoals je had aangegeven.  

Nogmaals, heb jij geen formulier in laten vullen dan kun je ook nergens naar refereren.

Bij iedere stap ga jij benoemen waar het goed voor is. Jij bent de professional dus ook aan jou de taak om haar op de hoogte te brengen van de huid barrière, vrije radicalen en antioxidanten. 

Bij het aanbrengen van de masker licht je toe waar het goed voor en hoe vaak dit wordt toegepast. Ook uitleggen in welke volgorde. Wellicht heb jij een  A5je waar dit netjes op staat vermeld, zo niet zou ik het zeker adviseren om te bestellen en mee te geven. Kan mooi in het tasje mee bij de producten die zij koopt.


Meerdere collecties: Ieder seizoen heeft specifieke verzorging nodig

Laat de klant ook lekker even 10 minuten alleen. Bij terugkomst benoem ik (omdat ik het ook oprecht meen) dat wij dit te weinig doen. Dat vooral de vrouw aan 10 dingen tegelijkertijd denkt en thuis praktisch niet aan haar rust komt. 

“Een momentje dag verzorging neemt echt maar een paar minuten per dag in beslag.. 2 x per dag max 10 minuten, het kan toch niet zo zijn dat dames zich dit niet gunnen?!?”

Dan haal je het masker eraf en brengt je tonic aan, vertelt waar het goed voor is. Je mag ook vragen waarom zij geen tonic gebruikt. Heel vaak weten ze niet waar het goed voor en dan is het makkelijk te skippen. 

Licht het toe en sluit af met een dagcreme en SPF 50. Benoem ook aub het belang van een SPF want 1 op de 5 mensen krijgen huidkanker en ook wij moeten onze bijdrage leveren aan het bewustmaken van mensen om te voorkomen dat zij aan schadelijke UV stralingen worden blootgesteld. 

Daarnaast is het belangrijk om in je anamnese de vraag op te nemen mbt HEV light, High Energy Visible light, dat dieper in de huid gaat dan UVA en UVB. 

Wees je bewust dat de klant slecht 10% weet wat huidverzorging betreft, dus het is geen onwil echter ontbreekt de kennis simpelweg. Daarom komen zij naar een expert. 

Je bent klaar met de behandeling en gaat nu afronden  

Wat je nu gaat doen is vragen hou het voelde om lekker even te ontspannen, laat haar aan haar huid voelen en vraag hoe het voelt. 

Vnd je het goed als ik het nog even voor je op een rij zet, dan heb jee een goed beeld van het geheel. 

Neem de stappen door en haar desnoods, opnieuw voelen. 

De stappen in huidvezonding zijn:

- Reiniger, 

- Tonic

- Booster

- Serum

- Dag 

- Nacht.. 

Dit is het stukje FEEL van de methode. 

IK KAN MIJ VOORSTELLEN DAT DIT ALLEMAAL TEVEEL IS MAAR VOEL NOG EVEN AAN JE HUID EN BESEF DAT DIT HET EFFECT IS VAN SLECHTS 1 BEHANDELING. WE NEMEN HET SAMEN EVEN DOOR. Vervolgens pak jij het formulier erbij en neem nogmaals haar wensen door.  Dan ga je oprecht adviseren wat voor haar op dit moment belangrijk is. Eigenlijk heb jij een goed referentiepunt om op terug te vallen, zij heeft het formulier immers zelf ingevuld. 

Je rond het nu af 

Wat ik jou in ieder geval zou willen adviseren is absoluut de stap 2,  Tonic/ Toning Lotion. Dit is echt essentieel in huidverzorging omdat wij binnen 5 minuten de PH waarde kunnen herstellen. Gebruik je geen tonic? Dan is je huig 5-6 uur bezig om de PH waarde te herstellen. In de tussentijd gaat de huid ter overcompensatie meer talg produceren en dit zorgt voor een verstoring in de huidbalans. 

Vervolgens is het noodzaak om een goede nachtcrème te gebruiken zodat je huid in de nacht ook gevoed kan worden. 

Dit is eigenlijk je basis afronding. Geef de klant extra korting wanneer zij meer dan 2 producten of meer afneemt. 

Leg vooral uit wat de producten voor haar gaan betekenen. Hoe de huid zal gaan verbeteren bij gebruik van de complete stappen van reiniger, tonic, serum, dag/nacht, oogcreme, masker enzovoort. 

Wellicht heb jij hier financieel niet op gerekend maar we kunnen altijd met de basis instap beginnen en later altijd uitbreiden.

Deze blog is bedoeld om jou inzichten te geven over deze methode echter dit onderwerp en nog veel meer wordt in een complete training van 8 weken aangeboden (ook online)

Wil je weten of wij een match zijn?  Er is 1 manier om hier achter te komen :D

Claim hier jouw 30 minuten coaching, GRATIS!


Liefs,

Semia


 

Over de schrijver
Over Mij: Met meer dan vijftien jaar ervaring in de beautywereld ben ik niet alleen een gedreven professional, maar ook een fervent beoefenaar van mijn vak. Mijn expertise strekt zich uit van sales en marketing tot orthomoleculaire studies, waardoor ik een holistische benadering kan bieden bij het adviseren over huidverzorging. Missie: Mijn missie is duidelijk - mijn kennis delen en anderen helpen om succesvol te zijn in de huidverzorgingsindustrie. Als ervaren coach en mentor werk ik dagelijks in het veld, waarbij ik mijn expertise en ervaring deel met adviseuses om hen te ondersteunen bij het bereiken van hun doelen.
Reactie plaatsen