Huidbarrière herstellen met antioxidanten
02 maart 2023 

Huidbarrière herstellen met antioxidanten

De huidbarrière is een belangrijk onderdeel van de huid, waarmee het mogelijk wordt om nutriënten (voedingsstoffen) en vocht vast te houden. Bovendien beschermt de huidbarrière de binnenkant van het lichaam tegen schadelijke stoffen. Helaas is deze barrière niet onverwoestbaar en kunnen. Verschillende factoren leiden tot een verzwakte huidbarrière. Gevaren voor de huidbarrière: 

1. Uitdroging: Onder invloed van kou, lage luchtvochtigheid en/of het gebruik van zeep, kan de huidbarrière worden verzwakt. 

2. UV-straling: en vervuiling: De schadelijke effecten van UV-straling en vervuiling kunnen de huidbarrière beschadigen. 

3. Stress: Langdurige stress kan de huidbarrière ernstig beschadigen. 

4. Hormonen: Veranderingen in hormonale balans kunnen leiden tot een verminderde huidbarrière. 


Oplossingen voor het herstellen en voorkomen van schade aan de huidbarrière: 

1. Gebruik een vocht inbrengende crème: Gebruik een vocht inbrengende crème, zoals Nutrimetics, om de huidbarrière te herstellen en te beschermen. 

2. Vermijd UV-straling: Blijf uit de zon wanneer mogelijk en gebruik een zonnebrandcrème met een hoge SPF om te voorkomen dat de huidbarrière wordt beschadigd door UV-straling. 

3. Verminder stress: Neem regelmatig rust en probeer stress zo veel mogelijk te vermijden om schade aan de huidbarrière te voorkomen.

4. Bescherm jezelf tegen HEV: High Energy Visible light, ook wel Blauw licht genoemd brengt ernstige schade aan je huid en ogen. Er zijn producten op de markt die je huid hiertegen kunnen beschermen, maar daar gebruik van. Onderschat het niet! Collecties hiervoor zijn White Age voor alle leeftijden en Restore PRO vanaf 35+


Dr. Smith, een gerenommeerd specialist in dermatologie, werd uitgenodigd om een lezing te geven over huidbarrières op een prestigieuze medische faculteit. Ze begon met het uitleggen van het belang van een gezonde huid en haar rol bij de bescherming van het lichaam tegen microbiële ziekteverwekkers, milieutoxines en andere potentiële gevaren.

De studenten waren verbaasd over hoe complex de huidbarrière is en hoe deze kan worden verstoord door omgevingsfactoren zoals extreme temperaturen en overmatige blootstelling aan de zon.

Dr. Smith vertelde vervolgens hoe de verstoring van de huidbarrière kan leiden tot ernstige medische aandoeningen zoals eczeem, psoriasis en zelfs huidkanker. Ze benadrukte hoe belangrijk het is om de huidbarrière te herstellen als deze eenmaal beschadigd is om je gezondheid te beschermen.

Om dit punt te illustreren, vertelde dr. Smith een grappig verhaal over een patiënt die haar kantoor binnenkwam en klaagde over hevige jeuk over zijn hele lichaam. Na enkele tests te hebben uitgevoerd, realiseerde ze zich dat hij een extreem beschadigde huidbarrière had als gevolg van overmatige blootstelling aan chloor uit zwembaden

 

Een gezonde huidbarrière is dus een essentieel onderdeel van het behoud van een gezonde huid. 

 

Nu de gevaren van een slechte huidbarrière duidelijk is kan ik mij heel goed voorstellen dat je dit wilt voorkomen en dat is zeker mogelijk. Ik ben verliefd geworden op de Nutri-Rich Oil van Nutrimetics en werk sinds 2006 met de complete collectie van Nutrimetics

Van natuurlijke ingrediënten is bewezen dat ze helpen bij het herstel van de beschermende laag op het huidoppervlak en tegelijkertijd zorgen voor voeding en hydratatie. Met deze oplossingen kun je ervoor zorgen dat je huid beter wordt beschermd tegen externe agressors en tegelijkertijd de natuurlijke balans herstelt.

Zou je meer willen weten over de producten die bij jou passen of gezellig aanschuiven bij de trainingen? Je kunt zelfs een workshop bijwonen of zelf organiseren waar je direct alles op de huid mag uitproberen. 

Je mag ook 30 minuten GRATIS beauty coaching aanvragen om al je vragen te stellen, zodat je gericht kunt starten met de producten die bij jouw huid en wensen past.  

Liefs,

Semia 

 #BeautyBlogger #BeautyTips #BeautySecrets #BeautyGuru #BeautyRoutine #BeautyGoals #Skincare #Makeup #BeautyEssentials #BeautyLover #BeautyProducts #BeautyMustHaves

Over de schrijver
Over Mij: Met meer dan vijftien jaar ervaring in de beautywereld ben ik niet alleen een gedreven professional, maar ook een fervent beoefenaar van mijn vak. Mijn expertise strekt zich uit van sales en marketing tot orthomoleculaire studies, waardoor ik een holistische benadering kan bieden bij het adviseren over huidverzorging. Missie: Mijn missie is duidelijk - mijn kennis delen en anderen helpen om succesvol te zijn in de huidverzorgingsindustrie. Als ervaren coach en mentor werk ik dagelijks in het veld, waarbij ik mijn expertise en ervaring deel met adviseuses om hen te ondersteunen bij het bereiken van hun doelen.
Reactie plaatsen